Yogalessen

Yogalessen

De yogalessen worden geïnspireerd door de nieuwe yogawil van Heinz Grill, yogaleraar, bergbeklimmer, natuurarts en internationaal spreker. De lessen focussen zich niet zozeer op lichamelijk gewin of toename van energie, maar stimuleren meer het actief inzetten van het eigen bewustzijn en beklemtonen concentratie, gedachtevorming en mentaal overzicht.

De gedachte is vrij van het lichaam en werkt ook heilzaam op het bewustzijn. Door middel van heldere gedachten of voorstellingen worden de yoga-oefeningen vorm gegeven. Hiermee wordt niet zozeer het emotionele of intellectuele denken bedoeld, maar eerder een vrije denken dat daarvan losstaat. Juist dit denken kan ons bewustzijn vrijer, lichter en gedifferentieerder maken. Dit biedt uiteindelijk ook een heilzame werking op ons etherisch en fysiek lichaam. De etherkrachten worden opgebouwd en ons lichaam met de verschillende stelsel zoals bloedsomloop, ademhaling, bewegingsapparaat, hormoonsysteem, stofwisseling en zenuwstelsel ervaren regeneratie.

Deze yogalessen vertrekken dus vanuit een idee, gaan over tot de beweging van de oefening en komen uiteindelijk met dit idee tot een realisatie in de vorm of de statische houding van de yoga-oefening. Een meditatief verzinken wordt in deze vorm van yoga niet nagestreefd. Ook het tonen, bewijzen of tot expressie brengen van eigen fysiek kunnen is geen doel bij deze yogavorm. Het is eerder een bewustzijnsactieve oefenweg om te komen tot meer vrijheid, bewustzijnssterkte en nieuwe lichaamsvrije gewaarwordingen. Het inzicht in eigen denken, voelen en willen wordt in de lessen gestimuleerd. Ook leert men geleidelijk aan om vanuit een gedachte te denken en dit in de concentratie te houden bij de uitvoering van een yoga-oefening of asana.

Yogalessen te Torhout

Nieuwe reeks in het voorjaar van 2018 op woensdagavond vanaf 10/1 t.e.m. eind juni.

Nieuwe najaarsreeks - zie yogalessen

Waar? Scholengroep Sint-Rembert – Bruggestraat 23 – 8820 Torhout

Wanneer? doorlopend les op woensdagavond van 19u30-20u30 (behalve tijdens schoolvakanties)

Benodigheden? Comfortabele kledij en matje.

 

Inschrijven? Indien je interesse hebt voor deze yogareeks en meer info wenst, klik dan op deze onderstaande link:

 https://www.vormingticrembert.be/product/yoga-woensdag            

Artikels omtrent yoga

Een inleiding in de yoga

De levenskracht van de mens

 

 

Leave a Comment